Naam: Loret Karman
Kunstvorm: Workshops, verkoop materialen

Loret Karman staat aan het hoofd van breiacademie De Amsterdamse Steek. Dat Loret de school aanduid met academie verraad haar ambitie: handbreien en verven op academisch niveau. Studeren, onderzoeken, vergelijken, beschrijven en de namen noemen van degenen op wiens schouders wij staan, vind ze belangrijk.

In de jaren 70 is Loret opgeleid in het vakmanschap door Nel Rol, Fenny Nijman, Wooz Lutz en Miep Spee. Sinds die tijd is ze blijven studeren en ontwikkelen in zowel verven van textiel als in handbreien. Ze heeft alle jaren tussen haar opleiding en het starten van De Amsterdamse Steek een eigen atelier gehad.

Op dit moment word ze betrokken, door zowel ontwerpers als musea, bij het onderzoek en de uitvoering van projecten waarbij het verven van kleine oplages en het breien van eenmalige stukken aan de orde is. Ze staat aan het hoofd van breiacademie De Amsterdamse Steek, waar op alle niveau’s wordt lesgegeven over breien en verven. De overdracht van vakkennis en het motiveren van studenten om boven zichzelf uit te stijgen in hun werk is voor haar even belangrijk als het blijven ontwikkelen van haar vaardigheden in dit vakgebied.

Het s daarom bijzonder dat ze tijdens tegendraads twee workshops geeft onder de naam Broodje Breien met het thema Monet

Deelname aan de workshop is inclusief gebruik van 400 kleuren garen, een afbeelding van een favoriet schilderij van Monet uit de Zaanstreek, een lesje kleurstudie voor liefhebbers van draadjes (stuur als je je aanmeldt bij het commentaar mee wat jouw favoriete techniek is) , een broodje van de bakker, kopje koffie/thee, het verhaal van Monet en naar huis met een eigen kleurstudie (die je waarschijnlijk nog niet helemaal af hebt aan het einde van de les) naar huis. 

Inschrijven voor de workshop doe je: https://www.deamsterdamsesteek.eu/c-4440579/cursussen/

Voor of na de workshop kunt u een bezoek brengen aan de andere deelnemers aan dit festival met stands van kleine makers en bedrijven, terwijl er tussendoor ook nog van alles te zien is wat extra draadjesgerelateerd voor georganiseerd is. Toegang tot het festival is gratis.