Francoise Koeman

Kunstmarkt

Naam: Francoise Koeman
Kunstvorm: Garens, Wol etc

Francoise is, zoals ze zelf zegt, met een flinke omweg weer terug gekomen bij datgene wat haar blij maakt, handwerken, natuurlijke materialen, zelf spullen maken.

Vroeger, toen ze klein was, heeft ze veel aan handwerken gedaan, met haar oma borduren en met haar moeder breien en haken.  Het is dus niet zo gek dat ze een textiele schoolopleiding gevolgd heb.
Maar langzaamaan is ze het textiel uit het oog verloren en in de IT terecht gekomen. Sinds de laatste drie jaar is ze weer begonnen met kleding maken, breien en haken. En zo dus ook met garens verven.
En aangezien ze niet alles wat ze verft zelf kan weg breien of haken, heeft ze nu ook een webshop met de naam Badcattoo Yarn.

Haar garens komen uit Engeland, de verfstoffen uit Amerika of Nieuw Zeeland. Ze verft met acid-dye omdat je daar mooiere en fellere kleuren mee kan verven.
De garens zijn in kleine oplages geverfd. Van sommige heeft ze de receptuur, andere zijn enkele stuks, of toevalligheden. Voor de naamgeving van de wol gebruik ze vaak songtitels. We zijn benieuwd welke songtitels u kunt vinden.

Haar doel is het bieden van mooie en unieke hand geverfde garens met een snelle service met een persoonlijk tintje.